Košutnjak   |   Beograd

Košutnjak je park i poznato gradsko izletište sa površinom od 330 ha. Ime je dobilo po košutama za koje se veruje da ih je nekada ovde bilo. Park obiluje kako listopadnim, tako i četinarskim drvećem. U Košutnjaku se nalaze dva posebno uređena kompleksa: "Pionirski grad" - sportsko-rekreativni centar, i "Filmski grad" sa kompleksom ateljea i drugih objekata i uređaja za proizvodnju filmova. Za ljubitelje skijanja u Košutnjaku radi letnja i zimska ski-staza. U podnožju brda, gde je nekada bilo lovište kneževske porodice Obrenović, nalazi se izvor Hajdučka česma. Ovo mesto je u istoriji poznato kao...

Prikaži ceo tekst

Košutnjak je park i poznato gradsko izletište sa površinom od 330 ha. Ime je dobilo po košutama za koje se veruje da ih je nekada ovde bilo.

Park obiluje kako listopadnim, tako i četinarskim drvećem. U Košutnjaku se nalaze dva posebno uređena kompleksa: "Pionirski grad" - sportsko-rekreativni centar, i "Filmski grad" sa kompleksom ateljea i drugih objekata i uređaja za proizvodnju filmova. Za ljubitelje skijanja u Košutnjaku radi letnja i zimska ski-staza. U podnožju brda, gde je nekada bilo lovište kneževske porodice Obrenović, nalazi se izvor Hajdučka česma.

Ovo mesto je u istoriji poznato kao mesto ubistva kneza Mihaila Obrenovića, 29. maja 1868. godine.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 17.02.2011 00:02
Galerija slika