Kako stići do Beograda   |   Beograd

Iako je Beograd poznat po saobraćajnim gužvama, sam njegov položaj vam obezbeđuje da možete lako da dođete do njega koristeći sve vrste tipova transporta - od kola do aviona. Kolima do Beograda To što autoput prolazi tačno kroz Beograd znači da ako ste se tamo uputili tamo ćete i stići. On se nalazi na sekciji E70-E75 internacionalnog autoputa. Pre nego što krenete na putovanje automobilom trebalo bi posetiti sajt AMSS - auto moto savez Srbije i informisati se o raznim korisnim informacijama poput stanja na putevima, cenama goriva, putarinama, saobraćajnim propisima...)  Autobusom do...

Prikaži ceo tekst

Iako je Beograd poznat po saobraćajnim gužvama, sam njegov položaj vam obezbeđuje da možete lako da dođete do njega koristeći sve vrste tipova transporta - od kola do aviona.

Kolima do Beograda
To što autoput prolazi tačno kroz Beograd znači da ako ste se tamo uputili tamo ćete i stići. On se nalazi na sekciji E70-E75 internacionalnog autoputa. Pre nego što krenete na putovanje automobilom trebalo bi posetiti sajt AMSS - auto moto savez Srbije i informisati se o raznim korisnim informacijama poput stanja na putevima, cenama goriva, putarinama, saobraćajnim propisima...) 

Autobusom do Beograda
Treba znati da je Beograd povezan sa važnijim linijama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Makedoniji i naravno sa međunarodnim linijama do Nemačke, Austrije, Švajcarske i Francuske kao i do Grčke i Bugarske. Pogodnost je ta što se glavna autobuska stanica nalazi blizu centra grada. Putem ovog linka informišite se o redu vožnje za internacionalne polaske.

Vozom do Beograda

Glavna železnička stanica u Beogradu nalazi se kao i autobuska nedaleko od centra grada. Pored glavne postoji još 5 stanica u gradu. Vozom u Beograd možete stići iz većih Evropskih gradova (Sofija, Istanbul, Ljubljana, Venecija, Cirih, Minhen, Beč, Kijev, Moskva...)

Rečni prevoz - Brodom do Beograda


Beograd poseduje veliku luku na Dunavu pod nazivom Luka Beograd. Pogodnija za turistički prevoz je reka Sava, gde je uređen terminal za prihvat putnika i to je danas "glavna kapija" za strane turiste koji posećuju grad.

 

 

 

 

Avionom do Beograda


Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu nalazi se 12 km zapadno od grada. Avio linije povezuju Beograd sa brojnim odredištima u Evropi, Aziji i Africi. Sa aerodroma lako možete naći prevoz do grada taksijem ili gradskim prevozom. Putem ovog linka možete proveriti red letenja između Beograda i ostalih svetskih gradova.

 

 

A naravno ako ste avanturista do Beograda možete stići i biciklom. Ako malo skrenete sa puta, Srbi kao jako ljubazan narod pomoćiće vam da se vratite na pravi put. Na skoro svakoj benzinskoj pumpi možete po povoljnim cenama kupiti kartu kako Srbije tako i kartu Beograda.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 30.08.2011 11:08