Beogradska novogodišnja trka Deda Mrazeva   |   Beograd

Beogradska trka Deda Mrazeva je manifestacija koja se tradicionalno po četvrti put održava u Beogradu 25. decembra. Organizovana pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice, trka će se održati na beloj stazi u ulici Kralja Milana, a ciljna kpija će se nalaziti pored Terazijskog platoa. U 10 časova počinje muzičko-zabavni program na Centralnoj bini, a takođe i otvaranje punktova na kojima će se preuzimati kostimi i kapice. Prvih 1000 odraslih učesnika na poklon če dobiti kostim Deda Mraza, a za decu uzrasta do 14 godine biće spremljene kapice....

Prikaži ceo tekst

Beogradska trka Deda Mrazeva je manifestacija koja se tradicionalno po četvrti put održava u Beogradu 25. decembra. Organizovana pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice, trka će se održati na beloj stazi u ulici Kralja Milana, a ciljna kpija će se nalaziti pored Terazijskog platoa. U 10 časova počinje muzičko-zabavni program na Centralnoj bini, a takođe i otvaranje punktova na kojima će se preuzimati kostimi i kapice. Prvih 1000 odraslih učesnika na poklon če dobiti kostim Deda Mraza, a za decu uzrasta do 14 godine biće spremljene kapice. U 11.30 parada Deda Mrazića koji će pratiti kočiju Beogradskog Deda Mraza najaviće trku najmlađih učesnika  koja će početi u 12 časova. Statr Beogradske trke Deda Mrazeva počeće u 13 časova.

Beograd je jedini grad u istočnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Očekuje se preko 3000 Deda Mrazova i Baba Mrazica,  a ove godine kao promoteri učestvovaće Deda Mrazevi i Baba Mrazice: Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović,Lidija Kocić Ljubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ličnosti iz sveta kulture i sporta. Svi učesnici će dobiti Sertifikat o učešću.

“Ove godine Deda Mrazevi daruju život” je slogan humanitarne akcije koja prati ovu manifestaciju. Naime, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizuje se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.
Takođe, u saradnji sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelih od autizma organizuje se i humanitarna akcija „Plavi Deda Mraz“ (plava boja autizma). Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Beograd
  • Datum:
  • 25.12.2011 10:12
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!