Karneval cveća   |   Bela Crkva

  Manifestacija „Karneval cveća“ jedna je od manifestacija sa najdužom tradicijom u Srbiji i nastala je u čast ljubavi prema cveću. Brojnim posetiocima predstavljaju se najlepše bašte, dvorišta i balkoni, a eksponate od cveća i drugih materijala prave učesnici svih starosnih doba.   Prvi pisani pomen o karnevalima u Beloj Crkvi datira iz 1852. godine, kada su se karnevali održavali povodom pokladnih svečanosti. Posle Drugog svetskog rata uspostavljen je „Karneval cveća“ koji se održava sredinom meseca juna i traje 7 dana. Posle svečanog otvaranja održavaju se kulturno-umetnički programi, izložbe i sportska nadmetanja. Vrhunac karnevala je karnevalska povorka...

Prikaži ceo tekst

  Manifestacija „Karneval cveća“ jedna je od manifestacija sa najdužom tradicijom u Srbiji i nastala je u čast ljubavi prema cveću. Brojnim posetiocima predstavljaju se najlepše bašte, dvorišta i balkoni, a eksponate od cveća i drugih materijala prave učesnici svih starosnih doba.

  Prvi pisani pomen o karnevalima u Beloj Crkvi datira iz 1852. godine, kada su se karnevali održavali povodom pokladnih svečanosti. Posle Drugog svetskog rata uspostavljen je „Karneval cveća“ koji se održava sredinom meseca juna i traje 7 dana. Posle svečanog otvaranja održavaju se kulturno-umetnički programi, izložbe i sportska nadmetanja. Vrhunac karnevala je karnevalska povorka cveća u kojoj defiluju eksponati urađeni samo za ovu priliku.

  Karneval je danas multidisciplinarna manifestacija i predstavlja spoj turizma i privrede u koji su uključeni lokalni i regionalni segmenti u cilju promocije, ne samo Bele Crkve i njenih potencijala, već i čitavog regiona. Ove godine "Karneval cveća" održava se od 18. do 24. juna.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Bela Crkva
  • Datum:
  • 18.06.2012 00:06
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!