Festival etno stvaralaštva "Etnos"   |   Bečej

Sedmi po redu Festival etno stvaralaštva, u organizaciji Udruženja građana „Biber“, trajaće od 3. do 5. avgusta i ponudiće bogat izložbeni i zabavni program. Jedan deo aktivnosti će se odvijati na Zelenom korzou, a drugi će biti preseljen na obalu Tise. Kao i prethodnih godina biće postavljena izložba „Vredne ruke”, u okviru koje će se predstaviti rukotvorci i zanatlije. Deo „Etnosa” će biti izložba hleba, kao i nekoliko kreativnih radionica. Od prošle godine sastavni deo manifestacije je modna revija naziva „Etno šik”, na kojoj se prikazuju kreacije i rukotvorine nakita, torbi i odevnih predmeta. Radi se...

Prikaži ceo tekst

Sedmi po redu Festival etno stvaralaštva, u organizaciji Udruženja građana „Biber“, trajaće od 3. do 5. avgusta i ponudiće bogat izložbeni i zabavni program. Jedan deo aktivnosti će se odvijati na Zelenom korzou, a drugi će biti preseljen na obalu Tise.

Kao i prethodnih godina biće postavljena izložba „Vredne ruke”, u okviru koje će se predstaviti rukotvorci i zanatlije. Deo „Etnosa” će biti izložba hleba, kao i nekoliko kreativnih radionica.

Od prošle godine sastavni deo manifestacije je modna revija naziva „Etno šik”, na kojoj se prikazuju kreacije i rukotvorine nakita, torbi i odevnih predmeta. Radi se o posebnoj kolekciji, koja je spravljena od prirodnih materijala kao što su lan, pamuk i platno.

Neizostavni deo manifestacije je koncert grupe „Pastiri vremena”, a na programu će biti i kulinarski deo manifestacije pod nazivom „Pripremanje starog jela”.

Prateća mini manifestacija je i izložba ručno pravljenog nakita, koja se inače, može videti nedeljom na tiskoj obali. Naime, grupa rukotvoraca UG „Biber” izlaže svoje radove na „Bazaru umetnina” koji se održava na Čardi Obala , svake nedelje, do kraja leta, od 16h do 22h.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Bečej
  • Datum:
  • 03.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!