Regeneracija Dunava   |   Bački Monoštor

  Manifestacija "Regeneracija Dunava" predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o značaju ove reke uz muzičke sadržaje u vidu dvodnevnih koncerata u večernjim satima. Ove godine, na međunarodni Dan Dunava, obeležava se mali jubilej ove ekološko-muzičke manifestacije, koja se već petu godinu za redom održava u Bačkom Monoštoru.   Festival počinje ekološkom radionicom za decu na temu Dunava i njegovog očuvanja, te će biti organizovane radionice mikroskopiranja dunavske vode. U nastavku programa održaće se okrugli sto na temu SRP Gornje Podunavlje, Prekograničnog parka biosfere "Mura-Drava-Dunav", uz prisustvo stejkholdera i predstavnika upravljača zaštićenim područjem.  ...

Prikaži ceo tekst

  Manifestacija "Regeneracija Dunava" predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o značaju ove reke uz muzičke sadržaje u vidu dvodnevnih koncerata u večernjim satima. Ove godine, na međunarodni Dan Dunava, obeležava se mali jubilej ove ekološko-muzičke manifestacije, koja se već petu godinu za redom održava u Bačkom Monoštoru.

  Festival počinje ekološkom radionicom za decu na temu Dunava i njegovog očuvanja, te će biti organizovane radionice mikroskopiranja dunavske vode. U nastavku programa održaće se okrugli sto na temu SRP Gornje Podunavlje, Prekograničnog parka biosfere "Mura-Drava-Dunav", uz prisustvo stejkholdera i predstavnika upravljača zaštićenim područjem.

  Ovogodišnja novina u organizaciji manifestacije jeste to što će akcenat biti stavljen na održivost i održive izvore energije. S tim u vezi održaće se radionica u saradnji sa Udruženjem "Slama" iz Hrvatske u okviru koje će, pored edukativnog, biti i kreativan program. Umetnici će, uz sve prisutne koji su zainteresovani, od slame izraditi skulpture životinja koje nastanjuju rezervat, kao i statuu feniksa koja će simbolično biti spaljena. Korišćenjem slame organizatori nastoje da skrenu pažnju na alternativne izvore energije, na prvom mestu biomase.

  U okviru manifestacije UG "Studio 5" održaće projekcije autorskih filmova kao promociju Sombor film festivala i Somborskog humanitarnog festa. Prvog dana festivala nastupiće "Brile", "Zion crew" i "Ruski lekari", dok je drugi dan rezervisan za "Neozbiljne pesimiste", "Line out", "Kingstoned sound feat Popay & big Oz"

  Festival se održava naprostoru Eko-rekreativnog centra 29. i 30. juna 2012., a ulaz je besplatan. Obezbeđen je prostor za postavljanje šatora za kampere, prostor za kuvanje, kao i tuševi i toaleti...

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Bački Monoštor
  • Datum:
  • 29.06.2012 00:06
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!