Lički višeboj   |   Apatin

"Lički višeboj" je mаnifestаcijа nа kojoj se održаvа tаkmičenje u stаrim trаdicionаlnim sportskim disciplinаmа i nа tаj nаčin se rаdi nа očuvаnju trаdicije i običаjа. Osnovni cilj manifestacije je - Negovanje i očuvanje tradicije Srba iz Like (kulturne, sportske i ostale) Takmičenje se održava u disciplinama snage (bacanje kamena sa ramena, vučenje kuke, pretezanje štapa, obaranje ruke i nadvlačenje konopa) i disciplinama veštine (trka u vrećama, skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, hodanje po brvnu i penjanje uz stožinu). Lički višeboj 2011. Početak manifestacije zakazan je za 11h na obali Dunava, na platou...

Prikaži ceo tekst

"Lički višeboj" je mаnifestаcijа nа kojoj se održаvа tаkmičenje u stаrim trаdicionаlnim sportskim disciplinаmа i nа tаj nаčin se rаdi nа očuvаnju trаdicije i običаjа. Osnovni cilj manifestacije je - Negovanje i očuvanje tradicije Srba iz Like (kulturne, sportske i ostale)

Takmičenje se održava u disciplinama snage (bacanje kamena sa ramena, vučenje kuke, pretezanje štapa, obaranje ruke i nadvlačenje konopa) i disciplinama veštine (trka u vrećama, skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, hodanje po brvnu i penjanje uz stožinu).

Lički višeboj 2011.


Početak manifestacije zakazan je za 11h na obali Dunava, na platou kod restorana "Šaran". Kao i svake godine organizator je pripremio bogate nagrade za najbolje, kako pojedince tako i ekipe, ovog već sad tradicionalnog takmičenja.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Apatin
  • Datum:
  • 06.08.2011 11:08
Galerija slika