Lička olimpijada   |   Apatin

Lička olimpijada predstavlja tradicionalne sportsko-viteške igre koje se održavaju jula meseca svake godine. Olimpijada se zasniva na nadmetanju, rivalstvu i ispoljavanju veštine u raznim disciplinama kao što su: trka u vrećama, vučenje kuka, skok u dalj iz mesta, pretezanju štapa, skoku u vis iz mesta, bacanju kamena s ramena, trčanju po brvnu, penjanju uz stožinu, obaranju ruke i nadvlačenju konopa. Pored takmičenja organizatori spremaju klopu za više stotina ljudi, posle dodele nagrada pobednicima, nastavlja se sa slavljem uz pesmu, muziku i po koju čašicu.. Ovogodišnja druga po redu olimpijada je održana 02. jula na terenima Banje Junaković.

Prikaži ceo tekst

Lička olimpijada predstavlja tradicionalne sportsko-viteške igre koje se održavaju jula meseca svake godine. Olimpijada se zasniva na nadmetanju, rivalstvu i ispoljavanju veštine u raznim disciplinama kao što su: trka u vrećama, vučenje kuka, skok u dalj iz mesta, pretezanju štapa, skoku u vis iz mesta, bacanju kamena s ramena, trčanju po brvnu, penjanju uz stožinu, obaranju ruke i nadvlačenju konopa.
Pored takmičenja organizatori spremaju klopu za više stotina ljudi, posle dodele nagrada pobednicima, nastavlja se sa slavljem uz pesmu, muziku i po koju čašicu..

Ovogodišnja druga po redu olimpijada je održana 02. jula na terenima Banje Junaković.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Apatin
  • Datum:
  • 02.07.2011 09:07
Galerija slika