Čika Savin kotlić   |   Apatin

Čika Savin kotlić je tradicionalna manifestacija pripremanja alaskog ribljeg paprikaša koja se održava svake godine u junu mesecu u Apatinu. Ime društva "Čika savin kotlić" je uzeto od najčuvenijeg posleratnog Apatinskog majstora u kuvanju Apatinskog ribljeg paprikaša. Prilikom ovog takmičenja svi učesnici moraju da se pridržavaju strogih recepata za pripremu ovog specijaliteta. Komisija sa predsednikom na čelu degustira paprikaše kako bi proglasili osvajače prvog, drugog i trećeg mesta. Pored dobre klope tu je i nezaboravno druženje uz pesmu i  vino do kasnih sati.

Prikaži ceo tekst

Čika Savin kotlić je tradicionalna manifestacija pripremanja alaskog ribljeg paprikaša koja se održava svake godine u junu mesecu u Apatinu. Ime društva "Čika savin kotlić" je uzeto od najčuvenijeg posleratnog Apatinskog majstora u kuvanju Apatinskog ribljeg paprikaša.
Prilikom ovog takmičenja svi učesnici moraju da se pridržavaju strogih recepata za pripremu ovog specijaliteta.
Komisija sa predsednikom na čelu degustira paprikaše kako bi proglasili osvajače prvog, drugog i trećeg mesta. Pored dobre klope tu je i nezaboravno druženje uz pesmu i  vino do kasnih sati.

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Apatin
  • Datum:
  • 01.06.2011 00:06
Galerija slika