Podeli |
  • Gradovi

Srbija - "neotkriveni dragulj istočne Evrope", a njeni gradovi sa izvanrednim restoranima, picerijama, kafićima, diskotekama, klubovima, splavovima i bogatom istorijom, čine novu Evropsku "cool" destinaciju.

Većina gradova u ovom delu Evrope ističu se po bogatstvu reka, pa tako i gradovi Srbije, a posebno predstonica Begrad, može da se podiči što se nalazi na ušcu Save u Dunav. Kao naročito lepe građevine ističu se Hram Svetog Save, Narodno pozorište, Stari dvor, Narodni muzej, Kapetan Mišino zdanje, hotel "Moskva", toranj na Avali... Posebno mesto zaslužuje lepota Kalemegdanske tvrdave i prelepi park i pogled na ušce Save u Dunav.

U turistickoj ponudi Srbije, kao city-breake destinacije, jedno od najvažnijih mesta zauzima novosadski festival "Exit". Dobro poznat širom Evrope.

Dobra vest za turiste je da su cene u gradovima širom Srbije neverovatno niske za razliku od cena u najvećim metropolama Evrope, kao što su: London, Moskva, Rim, Pariz, Istambul... Pored niskih cena, izuzetna gostoljubivost domaćina učiniće da provedete nezaboravne dane svog odmora baš u ovom delu Evrope, i naravno ko je jednom bio sigurno se ponovo vraća!

Istaknute/i Gradovi
Apatin

Opština: Apatin
Mesto: Apatin

Beograd

Opština: Beograd
Mesto: Beograd

Kraljevo

Opština: Kraljevo
Mesto: Kraljevo

Novi Sad

Opština: Novi Sad
Mesto: Novi Sad