Lovefest   |   Vrnjačka Banja

Lovefest, jedan od najpopularnijih muzičkih festivala u Srbiji ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, a listu učesnika čine neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike. Prve festivalske večeri na Tuborg main stage-u muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi. Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave. Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i DJ Miloš Pavlović....

Prikaži ceo tekst

Lovefest, jedan od najpopularnijih muzičkih festivala u Srbiji ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, a listu učesnika čine neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike.

Prve festivalske večeri na Tuborg main stage-u muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi. Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave. Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i DJ Miloš Pavlović. Niggemann-ov stil je teško definisati. Smatra da muzika zavisi od trenutka i time se vodi kada nastupa pred publikom. Na njegovoj plejlisti se nalazi sve – od tech house-a do vokalne house muzike. Niggemann uvek ume da prepozna atmosferu u publici i muziku prilagodi upravo njima.

Drugi dan festivala, headliner na Tuborg main stage-u muzičke zone biće poznati danski DJ Noir, a osim njega nastupiće Don’t i Kind of Man. Noir (a.k.a. Rene Kristensen) je jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u industriji elektronske muzike.

Poslednje festivalsko veče je, kao i prethodnih godina, posvećeno domaćoj muzičkoj sceni. Treći dan, na muzičkoj zoni nastupiće Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S.

Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli konkurs "Mlade nade Lovefesta", imaće priliku da nastupe na Tuborg main i Red Bull stage-u.

Lovefest će od ove godine biti bogatiji za još osam novih festivalskih zona na deset lokacija u gradu. Program ovogodišnjeg festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, veliku chillout zonu, street basket zonu, zonu edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima.

Cilj festivala je promocija kulture mladih i talentovanih ljudi, kao i stvaranje jedinstvene platforme koja će pružiti podršku omladini u Centralnoj Srbiji.
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Vrnjačka banja
  • Datum:
  • 03.08.2012 00:08
Galerija slika
Trenutno nema slika u galeriji!