Mud®ijada   |   Ovčar Banja

Mud®ijada ili World Testicle & Aphrodisiac Cooking Championship je festival kuvarstva koji je  izuzetno poznat u svetu. Interesantno je da se o njemu najmanje zna kod nas u Srbiji. Odmah posle prve manifestacije pod nazivom (Mud®ijada)  održane 30.10.2004. skoro sva svetska elektronska i pisana glasila su objavila da je održan prvi svetski šampionat u spremanju afrodizijaka i specijaliteta od testisa jestivih životinja (World Testicle & Aphrodisiac Cooking Championship). Nakon toga, u svetu neverovatnom brzinom raste interesovanje za ovaj neobičan festival. Pristižu entuzijasti-kuvari, vlasnici restorana iz Finske, Grčke, Australije (doduše naši ljudi), Mađarske, Republike Srpske, USA...

Prikaži ceo tekst

Mud®ijada ili World Testicle & Aphrodisiac Cooking Championship je festival kuvarstva koji je  izuzetno poznat u svetu. Interesantno je da se o njemu najmanje zna kod nas u Srbiji.

Odmah posle prve manifestacije pod nazivom (Mud®ijada)  održane 30.10.2004. skoro sva svetska elektronska i pisana glasila su objavila da je održan prvi svetski šampionat u spremanju afrodizijaka i specijaliteta od testisa jestivih životinja (World Testicle & Aphrodisiac Cooking Championship).
Nakon toga, u svetu neverovatnom brzinom raste interesovanje za ovaj neobičan festival. Pristižu entuzijasti-kuvari, vlasnici restorana iz Finske, Grčke, Australije (doduše naši ljudi), Mađarske, Republike Srpske, USA...

Na žalost, manifestacija zbog nerazumevanja lokalne samouprave, nije u mogućnosti da se zadrži na jednom mestu. Počinju opstrukcije i svetski šampionat koji je odmah bio priznat van granica Srbije, počinje da se šeta po selima u opštini G. Milanovac, tražeći svoju šansu.
„ Škotlanđani imaju viski, Švajcarci sir a mi Srbi testise. Zašto ih onda ne bi prodavali svetu kao naš brend „  je lajt motiv ovog šampionata.

Ljubomir R Erović, otac ove manifestacije na poziv Londonske YUDU MEDIA i svetski priznatog marketing menadžera G dina Peter Freedman objavljuje digitalnu knjigu recepata pod nazivom „ The Testicle Cookbook“ koja odmah postaje svetski hit.

Želja je da ideja kuvanja na svetskom nivou bude odličan podsticaj za zabavu i kulturnu razmenu. Radi se o ozbiljnom kulinarskom takmičenju i nije lako zaslužiti titulu svetskog prvaka u pripremanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega. Svake godine festival dobija na internacionalizaciji, tako da ove godine ima najavljenih timove iz Južne Afrike, Južne Koreje, Izraela, Makedonije kao i niz drugih zemalja. Na veoma efektivan način približavaju se različite kulture kroz hranu. Svaka ekipa donosi nešto jedinstveno. S obzirom da su ekipe iz različitih regiona Srbije i sveta, svaka ima neku svoju specifičnost, što samom festivalu daje jednu šarolikost.

Od prošle godine je ustanovljena prestižna nagrada koja će se dodeljivati svake godine. Nagrada se zove 'Najhrabriji čovel planete' ili ti 'The Ballsiest Man of The Year'.

Na ovom festivalu svira se : EVERGREEN, ROCK & ROLL, STAROGRADSKA...
MUDIJADA je udruženje građana. Skupštinu MudRijade sačinjava 60% žena, a naša je želja da to bude 80%. Ženama je na festivalu dozvoljeno sve, i one su veliki fanovi festivala. Između ostalog, one su i presudne u ocenjivanju afrodizijačkih dejstava specijaliteta.

Mud®ijada 2011. Program

Petak 02. Septembar 2011

Plovidba Ovčarsko Kablarskom klisurom turističkim brodićem, obilazak Manastira, dolazak takmičara do 19 h, organizovanje MUD®ISTIČKOG kampa, kratko predavanje iz ekologije ( Prof. Miroslav Pavlović )  , kratak KU program, druženje uz logorsku vatru, roštilj i muziku na uvce,    razmenjivanje iskustava iz predhodnih godina.

Subota 03. Septembar 2011

Radni doručak u 10 h  od 12 h.program će otvoriti organizatori, gosti iz inostranstva, javne ličnosti... Sve vreme takmičenja prisutne goste sa pozornice zabavljaće KUD „ Abrašević „ iz Čačka,  satiričari, glumci, mladi rock bendovi, koncert „ Cooking With Balls Band „ ... Proglašenje pobednika od 19 h – 20 h,  zatim slede rok koncerti i razne zanimljivosti do 24 h

Možete organizovano posetiti sledeće znamenitosti ovog kraja  uz stručnu pomoć vodiča:

MANASTIRI
MEANDRI ZAPADNE MORAVE
PLOVIDBA  Ovčarsko Kablarskom Klisurom
POPETI SA NA KABLAR
KUPATI SE U BAZENU SA TERMALNOM VODOM Temp vode 31ºC – 32ºC

Nedelja 04. Septembar 2011

Zajednički doručak, degustiranje specijaliteta uz muziku na uvce, obilazak Ovčarsko Kablarske klisure turističkim brodićem, završetak šampionata je u  14 h

Sledeće svetsko prvenstvo u spremanju specijaliteta i afrodizijaka održaće se od 31. 08. – 02. 09. 2012. godine
 

Kratak tekst

Podaci

  • Mesto:
  • Ovčar Banja
  • Datum:
  • 02.09.2011 16:09