• Blog
  • Podeli |

O salašima i eko selima

Sezona godišnjih odmora uveliko traje, no da biste ovo leto proveli na jedan sasvim drugačiji način, predlažemo vam odlazak na selo. Sve popularniji vid odmora, a i rekreacije, u Srbiji, predstavlja Eko turizam.

Možda je odlazak u inostranstvo privlačniji, ali zašto ne probati nešto što je daleko od vreve, žurbe i stresa, a opet dovoljno blizu civilizaciji i modernim tekovinama... U zdravom i prijatnom seoskom ambijentu, uz kvalitetan smeštaj i odličnu domaću kuhinju odmor vam je zasigurno zagarantovan. Probajte nešto novo poput jahanja ili možda raftinga. Šetajte, pecajte, planinarite…Ono što ne smemo zaboraviti spomenuti svakako je dobra hrana. Neprocenjivo iskustvo je kada nas mirisi i ukusi starih jela srpske kuhninje vrate u neka mnogo lepša vremena. Izvorne recepte za jela kao što su proja, gibanica, kupus iz zemljanog lonca, možete pronaći još jedino ovde.


I zato, ako ste umorni od urbanog haosa i želite da, makar na kratko, pobegnete od saobraćajnog haosa i svakodnevnih problema gradskog života, posetite neki od salaša ili Eko sela u Srbiji, i dozvolite sebi da uživate i doživite iskonski mir netaknute prirode. Sigurni smo da ćete se, kad jednom dođete, ponovo vratiti…
 

Galerija

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!