• Blog
  • Podeli |

„Tradicija za buducnost – ruralni turizam bez granica“

Pre nekoliko dana dobio sam pozivnicu da prisustvujem prezentovanju projekta „Tradicija za budućnost – ruralni turizam bez granica“ koji sprovodi Opština Apatin, a finansiran je iz programa IPA CBC za podrucje Hrvatske i Srbije. Kao veliki zaljubljenik u turizam nisam mogao da propustim ovako nešto.

Udruženje EkoRuralNet je osnovano sa ciljem da po principima klastera organizuje sve turističke i ruralne potencijale i pomogne ekonomski razvoj svojih članova. Prezentacija je između ostalog, imala za cilj da svim sadasnjim, ali i potencijalnim članovima Udruženja, pruži informacije oko načina učlanjenja, o pravima i obavezama.
Naglašeno je da će početkom maja meseca početi prve edukativne radionice, koje će se naizmenično održavati u Apatinu i Osijeku u tri modula. Ovom prilikom pozivam sve zaniteresovane da prisustvuju ovim obukama prvenstveno zbog licne edukacije i usavršavanja iz oblasti ruralnog turizma.
Obuke su planirane iz sledećih oblasti:

- Preduzetništvo; Poslovni plan; Organizacija poslovanja ( Prezentacijske i komunikacijske veštine )

- Manadžment u turizmu; Odnosi s kupcima; Alternativni marketing

- Ruralni razvoj; organska i integralna proizvodnja; Zažtita životne sredine; ( Klasteri – izgradnja i struktuiranje organizacije )

Raspored obuke je sledeći:

Od 9.-11.maja u Osijeku i 12.-14.maja u Apatinu (Banja Junakovic) zainteresovanim pojedincima će biti predstavljene sledeće teme:
- Preduzetništvo / Poslovni plan
- Organizacija poslovanja
- Prezentacijske i komunikacijske veštine

Od 20., 21. i 27.maja u Osijeku, a zatim 28.maja, 03. i 04. juna u Apatinu (Banja Junaković) obuka ce obuhvatiti teme:
-Manadžment u turizmu
-Odnosi s kupcima
-Alternativni (gerila) marketing

Od 10., 11. i 17. juna u Osijeku, a zatim 30.juna, 01. i 02. jula u Apatinu (Banja Junaković) sa temama:
-Ruralni razvoj, organska i integralna proizvodnja
-Zaštita životne sredine
-Klasteri –izgradnja i struktuiranje organizacije

Iako ovako napisano, mozda deluje komplikovano, ovakva druzenja uvek uz obuku i dobre predavače, prati i dobro druzenje. Tu se sklapaju prijateljstva sa ljudima koje interesuju slične stvari kao i Vas, a o korisnim kontaktima i znanjima i da ne pričamo.

Iz tog i drugih razloga, svi zainterosovani mogu da se prijave putem email adrese ecoruralnet@gmail.com ili telefona 062 80 30 683 (Koordinator razvoja EcoRuralNet je Branko Milešević) ili da dođu u kancelariju 32 Opštine Apatin.

Očekujem vas tamo, i nadam se da ćemo se lepo družiti!
 

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!