• Blog
  • Podeli |

Sinoć zatvorena "Radost Evrope"

Tradicionalna 42. dečija manifestacija ''Radost Evrope'' završila se sinoć svečanim koncertom u Sava centru, kojim se obeležio i proslavio Međunarodni dan deteta.
Gledaoci su mogli da uživaju u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa dece iz 19 zemalja učesnica, ali su takođe mogli na jednom mestu da sagledaju potpuno različite pristupe u radu sa decom.

Dok su se učesnici iz nekih zemalja predstavili svojim tradicionalnim plesovima, drugi su imali savremene koreografije.
Koncert je počeo himnom manifestacije, pesmom Dragana Lakovića i Kolibrija ''Sve što raste htelo bi da raste'' i tada su deca svih zemalja učesnica istrčala na scenu obučena u najrazličitije šarene kostime od vila, balerina i leptirića, preko šumskih bića i veverica do onih koji su nosili tradicionalne narodne nošnje.
Nakon himne počeli su kratki igrokazi u kojima su učestvovali glumci Mladen Andrejević, Maša Dakić i Miloš Anđelković.
Ideja ovih igrokaza je da se deci približi otkrivanje sveta prirode, kao i neke univerzalne vrednosti, a zanimljive video najave prethodile su nastupu svake zemlje.
Na scenu, koja je bila prepuna boja i u znaku teme ovogodišnjeg susreta dece Evrope - ''Kad bi drveće hodalo'' , prvo su izašla deca predstavnici Belorusije i svojim plesom koji je mešavina tradicionalnog i modernog oduševili su publiku. Nakon njih počeli su da se nižu nastupi dece iz drugih zemalja, koji su u prepunoj sali Sava centra pokazali svoja igračka, pevačka i glumačka umeća.
Pred sam kraj koncerta nastupili su predstavnici Srbije čiji su učesnici bili učenici baletske škole iz Novog Sada. Njihovi profesori su autori muzike za koju je Pero Zubac napisao tekst, a koreografiju uradile nastavnice baleta i savremene igre.
Koncert se završio kako je i počeo, himnom ''Radosti Evrope'', a svi učesnici su se okupili na sceni mašući svojim vršnjacima iz publike i igrajući uz poznatu melodiju.
Na ovogodišnjoj manifestaciji ''Radost Evrope'' počela je 1. oktobra, a na njoj su učestvovala deca iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Ukrajne, Crne Gore, Hrvatske, Turske i gost iz Hong Konga.

Vaši komentari:

Ime*

Haha, shouldn't you be charging for that kind of knoewldge?!


Datum: 03.11.2011 17:13:44