• Blog
  • Podeli |

Prvi maj - kako ga provesti?

Prvi maj kao Međunarodni praznika rada nastao je davne 1886. godine, naime na ovaj datum više stotina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice da bi zahtevalo opšte prihvatanje osmočasovnog radnog dana, od tada širom sveta se prvi maj proslavlja kao Međunarodni praznik rada.

U Srbiji i ove godine prvomajski praznik će biti proslavljen neradno. Mnogi od Vas već znaju kuda će otići, ali za one koji još uvek ne znaju imamo par predloga. Ako ste u Apatinu a ne želite da provedete prvi maj u kući nezaobilazno mesto za izlet je svakako izletište "Motel", kao i kanal DTD na Somborskom putu, a mnogi će provesti ovaj praznik na svojim vikendicama.

Za Beograđane koji ne žele da izdvoje mnogo novca, postoji više gradskih izletišta kao što su Avala, Košutnjak, Kosmaj, Bojčinska i Zvezdarska šuma, Topčider ili Ada Ciganlija.

Od banja izdvajamo Sokobanju, koju za ovaj praznik poseti blizu 20 000 turista. Ako se odlučite za ovu banju preporučujemo da obavezno obiđete Sesalačku pećinu, izvor reke Moravice, Lepteriju, Barudžiju, Očno, Kalinovice i druga izletišta na Ozrenu, Šopur, Vlasina, Bovansko jezero, Banja Jošanica

Ukoliko želite planinski ambijent preporučujemo vam Zlatibor. Pored svežeg planinskog vazduha, ukusne hrane i mnogobrojnih kafića, sam Zlatibor ali i njegova okolina Vam nude dosta prelepih izletišta. Ne propustite da pored poznatih izletišta Sirogojno, Mokra Gora, Gostilje, dan provedete na Vodicama- prelepi netaknuti deo prirode koji se nalazi sa desne strane magistrale na 10 km od centra Zlatibora.

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!