• Blog
  • Podeli |

Marketing u ruralnom Turizmu - Tradicija za budućnost

20. i 21.05.2011. prisustvaovao sam sledećim po redu predavanjima iz projekta "Tradicija za budućnost - ruralni turizam " koja su održana u Osijeku. Pri samom dolasku ljubazni domaćini su obezbedili prostor i opremu kako bi predavanja protekla na najvišem nivou i kako bi se mi kao njihovi gosti osećali prijatno, što je svakako za veliku pohvalu.

Ovonedeljna predavanja su bila na temu: "Marketing u ruralnom turizmu" odnosno predavači su nam pokušali pojasniti ili bolje rečeno približiti teme kao što su - značaj marketinga u turizmu, razvoj i upravljanje odnosima sa kupcima, alternativni marketing i kreiranje brand-a u turizmu.
Ono što je bilo najzanimljivije (po meni) na ovom predavanju jeste da nas je jedan od predavača podelio u grupe od po nekoliko učesnika i svi su dobili zadatak da ukratko napišu sve ono što njegov grad kao turistička destinacija može da ponudi. Naravno da to nije bio problem, ali posle izlaganja svake gupe uz pomoć predavača, zaključili smo da svaka destinacija treba da ima ono nešto po čemu se razlikuje od druge slične njoj ili zašto je to nešto što nudi bolje kod nas u gradu a ne u nekom drugom.
I evo, ovo vam je konkretan primer zašto je dobro pohađati ovake seminare/predavanja, znam da mislite: "pa ja bih to zaključio i sam", ovo je samo jedan običan primer koji sam ja naveo, ali verujte da je bilo mnogo drugih stvari koje su predavači uspeli da nam uz konkretne primere objasne jer ipak se sve lakše razume uz po koji primer iz stvarnog života, zar ne?!

Zbog toga želim da vas po ko zna koji put pozovem da mi se pridružite na ovim seminarima/predavanju, sledeće predavanje će se održati 27.05.2011. takođe u Osijeku dok su naredna predavanja 28.maja i 03.i 04. juna 2011. u Banji Junaković kod Apatina. Predavanja će biti na temu "Marketing u turizmu"
-osnivanje i vođenje malih biznisa u turizmu,
-tržišno pozicioniranje,
-interna organizacija malih biznisa u turizmu

Iz iskustva znam biće zanimljivo, ne propustite, vidimo se!

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!