• Blog
  • Podeli |

Kampujte u nekom od 20 kampova Srbije

Iako je Srbija poznata po gradskom, ruralnom, banjskom turizmu, ne sme se izostaviti ni duga tradicija uživanja na odmoru "pod vedrim nebom" - kampovanja. Želja za slobodom kao i povratak prirodi su jedni od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za ovaj vid turizma. Srbija, koju krasi prekrasna priroda, je idealno mesto gde kamperi mogu da provedu svoj godišnji odmor. Kampovi u Srbiji nude različite vidove smeštaja (autodomovi, prikolice, bungalovi, šatori, i sl.).

Bungalovi se trenutno izdvajaju kao najpopularni vid smeštaja kampa.  Oni su spoj udobnosti i prirode. Kućice kao iz bajke, uz svež planinski vazduh, obalu reke ili jezera pogodna za kupanje, za ljubitelje prirode ovo je zaista pravo mesto za savršen odmor. Bungalovi su rasprostranjeni po celoj Srbiji i svaki je karakterističan na svoj način. Na primer, na jednoj od najlepših planina u Srbiji – Zlataru, nalaze se bungalovi Iva, Nana, Kleka, Glog i Neven u sklopu Etno sela VRANEŠA. Sama imena ovih bungalova Vam pružaju osećaj lepote i mirisa poljskog rastinja karakterističnog za ovu regiju. Još jedan od kampova koji sadrži ovakav vid smeštaja i koji se izdvaja po svojoj lepoti je Kamp “Toma”. Koji se nalazi u okviru Nacionalnog parka Ðerdap, na samoj obali Dunava što ga čini atraktivnim za ribolovce i ljubitelje vodenih sportova.

Jeftinija ali za avanturiste i bolja varijanta kampovanja je kampovanje u šatorima.  Kampovanje u šatorima samo po sebi ima svojih prednosti i drugčije je od svega ostalog,  Posle dobre klope sa roštilja i još boljeg druženja, spavanje u vrećama Vam pruža poseban osećaj povezanosti sa prirodom.  Jedan od zaista mnogih lepih kampova u Srbiji je Kamp „Srebrno jezero”, smešten je na obali Srebrnog jezera i spada u red najstarijih i najvećih kampova u Srbiji. Zanimljivo je da ovaj kamp razpolaže sa čak 150 mesta za šatore, što znači da Vam je ovde dobar provod zagarantovan.

Kamp kućice ili popularno nazvane “kuće” na točkovima Vam u svakom trenutku pružaju osećaj doma, iako se nalazite na nekom sasvim drugom mestu,  daleko od svoje kuće, grada... Ovakav vid smeštaja sigurno da ima svojih prednosti i veoma malo mana. Mi vam predlažemo novo otvoreni kamp "Zasavica" kod Sremske Mitrovice. Iako je ovo jedan od namlađih auto kampova on je ujedno i najmoderniji i najopremljeniji kamp u Srbiji, sa kapacitetom od 42 kamping parcele. Prirodu koja se nalazi u blizini kampa sa rezervatom prirode Zasavica, moguće je osetiti i doživeti obilaskom rezervata brodom, čamcima i pešačkim turama, organizovano sa vodičem ili individualno.Uz dobro društvo i raznovrsnu ponudu koju vam pruža Srbija verujemo da ćete pronaći nešto za sebe. Svako ko se odluči za ovaj vid odmora doživće sigurno nezaboravne trenutke. Ipak čovek i priroda su oduvek bili povezani a uz kamovanje neka to bude pravi doživljaj.
Prenesite nam Vaše doživljaje sa kamovanja, uverite i one pomalo skeptične da letovanje nije samo hotel, more, plaža, već i avanturistički koktel ljubavi prema prirodi.


Evo nekoliko saveta koji će vam sigurno biti od koristi tokom vašeg boravka u prirodi:

 

1. Šator je najbolje postaviti na ivici šume (nikada u šumi). Treba znati da posle kiše u šumi još satima kaplje voda, a jak vetar često lomi grane drveća. I nikada ispod usamljenog drveta - jer su česta meta gromova.

2. Protiv insekata se jednostavno možete braniti odgovarajućom kremom, mrežom, ili biljkom (ispod orahovog lišća se ne skupljaju ni komarci ni mušice!)

3. Vreme - Kada se dim lepo, pravolinijski izdiže uvis, budite uvereni da narednih 24 časa neće padati kiša.

4. Nikada vatru nemojte paliti usred šume, jer se vrlo lako zapali stablo ili krošnja.

5. Šta sve možete jesti u prirodi? Zaista puno toga, a evo šta se najčešće koristi: jestive biljke, pečurke, potočni rakovi, puževi, žabe, ribe, školjke, zmije, gušteri, kornjače, skakavci, ptice, ptičja jaja, sve vrste divljači…

6. Kada želite nešto da ispečete (meso, ribu i sl), uvijte hranu u alu-foliju i pecite u vrelom pepelu ili žaru. Tako ćete ribu ispeći za 15min (po 7-8min sa svake strane) a meso za oko 40min. Sve što pečete pecite na žaru, nikako na vatri.

7. Nemojte piti ustajalu vodu ili mutnu vodu (mada ni bistrina ne garantuje da je voda ispravna za piće).

8. Opšte pravilo je da vam od divljih životinja ne preti nikakva opasnost ukoliko ih ne uznemiravate.

9. Prilikom nesreće u planinama spasioci se dozivaju pomoću 6 signala (tri kratka-tri duga) u minuti, tj. svakih 10 sekundi jedan signal. Sledi pauza od jednog minuta pa se signali ponavljaju.

10. Kako se rešiti krpelja?  Parčem konca zavežite čvor oko krpelja (na vratu) i uvrćite konac postepeno stežući omču. Vrlo brzo kada ga konac uvrne u koži, krpelj ispada napolje a da ne ostavlja otkinute delove tela (glavu).


Srbijazatebe.rs vam nudi najveći izbor kampova u Srbiji, sigurni smo da ćete pronaći idealno mesto za vašu avanturu.

Kampovi u Srbiji:

Kamp Breza
Kamp ''De Tour''
Kamp Tiski cvet
Kamp ''Budžak''
Kamp ''Srbija''
Kamp Zasavica
Kamp ''Belocrkvanska jezera''
Etno selo Vraneš
Kampiralište Toma
Kamp ''Dunav''
Auto kamp Jabukov cvet
Kamp Vlasina
Kamp - Srebrno Jezero
Kamp - Ovčar Banja
Kamp Miročka voda
Kamp Pipač
Kamp Borsko Jezero
Mini kamp Enigma
Mini kamp Viljamovka
Kamp Borići

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!