• Blog
 • Podeli |

Forest Fest 2011 u Beogradu (VIDEO) (SLIKE)

ForestFest je festival inspirisan prirodom, i u skladu sa njom i funkcioniše, održava se na jedinstvenoj lokaciji, sa najlepšim pogledom na Beograd. ForestFest  je spoj muzike, filma, pozorišta i različitog umetničkog stvaralaštva kao i maštovit i inovativan pristup festivalskoj formi.

Ideja Forest Festa postoji od 2007. godine kada je započeto sa brojnim akcijama, a 2009. Forest Fest je zvanično osnovan organizacijom prvog festivala.

Ovogodišnji Forest Fest 2011 će se održati od 26. do 28. avgusta i verovatno na najboljem mestu za ovakvu manifestaciju, na Ski stazi Aleksandar club. Poznati pogled sa Ski staze ne može dovoljno dobro dočarati ni jedna fotografija, to se, jednostavno, mora doživeti. Program ForestFesta ne bi bio ovoliko poseban bez najlepšeg pogleda na Beograd kroz binu ForestFesta.

Program ovogodišnjeg Forest Festa 2011 obuhvata:

MUZIČKI PROGRAM

26. avgust

 • NATALI DIZDAR (HR) … Hrvatska pop pevačica koja svojim senzualnim interpetacijom i glasom izvodi tzv. pop lounge zvuk, sa etiketom „slušati u svim prilikama“.
 • LETU ŠTUKE (BIH) … Sarajevska grupa „Letu štuke“ nastala je 1986. godine, a oformila su je četiri sarajevska srednjoškolca. Zvuk i tekst nisu toliko bliski tradicionalnoj sarajevskoj pop školi. Uz jedinstveno izvođenje Dina Šarana pre su bliži „pariskom backgroundu“.
 • BEI THE FISH (MK) … Popularna makedonska grupa, poznata i van granica Balkana, stvara fuziju popa, elektronike i alternativnog muzičkog izraza koji je stopljen sa pitkom, indie plesnom podlogom.
 • BLEJAREJA: DJ Tom Collins (SRB)

 

27. avgust

 • THE DIBIDUS BAND (ex FAMILIJA) (SRB)… Nastavljaju da izvode sličnu muziku, kao i bend iz koga je potekao.
 • FOLTIN (MK)…Makedonska grupa nastala je 1997. Godine, a izvode dinamična muzika puna iznenađenja koja predstavlja miks različitih žanrova: jazz, funk, bossa nova, ambijentalna i elektro.
 • KAL (SRB)… jedan od najtraženijih world music bendova sa Balkana, romska muzika sa rock&roll stavom, uz uspešno kombinovanje modernih ritmova.
 • BLEJAREJA: DJ Brka

 

28. avgust

 • MVP (SRB)…predvođen višestruko talentovanim Banetom Lalićem (pevač, kompozitor, tekstopisac i režiser) za kratko vreme je osvojio brojnu publiku singlovima „Celu noć i celi dan“ i “Volim kad te volim“.Bend sastavljen od vrhunskih muzičara i ljudi koji dele iste životne stavove i filozofiju, izdao je novi album pod nazivom “Za bolje znam, al’ mi bolje ne treba“ koji zrači pozitivnošću i opisuje njihovu veru u dobrotu i ljubav.
 • BLEJAREJA: Mannana & Evernew (SRB)

 

POZORIŠTE
*popodnevna predstava za decu
*večernja predstava za odrasle

Svakodnevni program festivala obuhvata:


PRATEĆI MUZIČKI PROGRAM
*autorski bendovi promovisani na FF2009 i FF2010

FILM
*izbor najboljih studentskih i dokumentarnih filmova
*Green Screen Fest program – kampanja podizanja svesti

EDUKACIJA
*podizanje ekološke svesti kroz približavanje osnovnih ekoloških pojmova običnom čoveku (Deluj lokalno, misli globalno!)
*značaj reciklaže
*obnovljivi izvori energije i mogućnosti njihove upotrebe u svakodnevnom životu

KREATIVNE RADIONICE (slikarska kolonija i  foto-radionice)
Posebno treba napomenuli  „Greenway“ radionicu, koja se sprovodi u saradnji sa Podmlatkom udruženja pejzažnih arhitekata i čiji će rezultat, u vidu projekta, biti najpre prezentovan posetiocima festivala, a zatim će imati priliku da, po prvi put na ovaj način mapiran i obeležen „Zeleni put“, prepešače (ili provozaju biciklom) sa stručnim vodičima koji će ih upoznati sa prirodnim i kulturnim spomenicima Košutnjaka. „

Dajemo Vam priliku da se uverite u savršenu atmosferu koja vlada tokom čitavog Forest Festa putem VIDEO SNIMAKA sa nekih od prošlih festivala....

I SLIKA...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boravak na ovom festivalu stvara priliku da, pored slušanja omiljenog benda, posetioci vide, čuju i nauče nesto novo, pre svega o ličnom doprinosu i dobitku u očuvanju životne sredine.

Bitna stavka u radu ForestFesta je okupljanje i pomaganje mladih autora iz različitih oblasti umetnosti, kao i svih drugih mladih koji se bave različitim kulturnim ili dobrotvornim radom.

Vidimo se na Forest Festu 2011, trodnevnom uživanju u muzici, pozorištu, filmu, kreatitivnim radionicama itd, koji se održava od 26-28. avgusta 2011. godine.

(srbijazatebe.rs/izvor:forestfest.rs)

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!