• Blog
  • Podeli |

Da li znate šta je to dentalni turizam?

Kada pojedinci ili organizovane grupe odlaze u druge zemlje u potrazi za jeftinijim stomatološkim uslugama, govorimo o dentalnom turizmu.

Zašto je dentalni turizam u Srbiji tako popularan? Svi znamo da je odgovor - niža cena usluge. Odnos cena-kvalitet je u Srbiji daleko povoljniji nego u većini Evropskih zemalja i u Severnoj Americi. Za mnoge je dentalni turizam bolje rešenje, jer će uz odmor i rekreaciju, uz niže troškove, dobiti kvalitetnu uslugu, bez čekanja na pregled, a biće u prilici i da upoznaju kulturno-istorijsko nasleđe jedne zemlje.

U proteklih nekoliko godina broj pacijenata koji putuju u Srbiju iz Evropskih zemalja radi stomatološke usluge se udvorstručio. Srbija je popularna destinacija dentalnog turizma za ljude iz Nemačke, Austrije, Italije, Švajcarske, Švedske pa čak i Kanade i USA. Razlog povećanja interesa za dolazak stranih pacijenata u Srbiju jeste profesionalna usluga naših stomatologa, prelepe turističke destinacije kao što su banje i planine a sve to po znatno nižim cenama nego u njihovim matičnim zemljama.

Srpski stomatolozi su dobro poznati po svojoj stručnosti, moderno opremljenim ordinacijama i pristupačnim cenama stomatoloških usluga -neke stomatološke intervencije koštaju čak i do 75% manje nego u većini evropskih zemalja i Americi.

Cena rada visokokvalifikovane radne snage u Srbiji daleko je niža nego u drugim zemljama, pa je to razlog i niskih cena usluga koje oni pružaju. U mnogim zemljama zdravstvena zaštita je nerealno skupa, a kvalitet usluga isti kao u Srbiji. Zašto onda ne spojiti lepo i korisno.

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!