• Blog
  • Podeli |

Zlatiborski specijaliteti

Osim prelepe prirode i čistog vazduha, ono po čemu je Zlatibor još poznat je kvalitetna, zdrava i veoma ukusna hrana. Posetioci Zlatibora, koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije, kažu da ovde hrana ma koliko izgledala isto, kao i svuda drugde, ima poseban ukus, koji vas prosto mami da uživate u svakom zalogaju. Svež planinski vazduh i nezagađena priroda, čini Zlatiborske specijalitete tako uskusnim.

Zlatiborska jagnjetina je obavezna za svakog ko poseti ovu planinu. Ona je najbolja u Srbiji, a verujte nam i šire. U većini Zlatiborkih restorana, jagnjetina sa ražnja se služi kao specijalitet. Ništa manje poznati su i zlatiborski kajmak, pršuta i sir. Osim u retsoranima, Zlatiborski kajmak, sir, kao i pršutu, možete uzeti na čuvenoj zlatiborskoj pijaci, na kojoj pored ovih specijaliteta možete kupiti i još jedan brend Zlatibora po kojima je poznat čitav ovaj kraj, a to je slatko od divljih jagoda, malina i borovnica.

Komplet lepinja i kiselo mleko su još neki od mnogobrojnih specijaliteta. Komplet lepinja je specijalitet zapadne Srbije, poznata kao i lepinja sa sve. Tradicionalno se jede prstima i preporučujemo vam da uz nju uzmete i zlatiborski jogurt, koji ne samo da je jako ukusan nego je i zdrav zbog velike kalorijske vrednosti komplet lepinje.

Vaš odmor upotpunite zlatiborskim specijalitetima, i budite sigurni da ćete svaki odmor poželeti da provede baš ovde - na Zlatiboru.

Vaši komentari:

Ime*

Your article was excellent and erutdie.


Datum: 06.11.2011 04:27:55