• Blog
  • Podeli |

Šta je aktuelno u oktobru u Srbiji?

Stigla nam je jesen, a to se vidi i po manifestacijama koje su nam tu: Grožđenbali, sajmovi, opet su aktuelna sportska dešavanja... Ono što je najaktuelnije za mesec oktobar je finale Evropskog prvenstva u odbojci za žene, zatim manifestacija "Radost Evrope", a onda već tradicionalni Beogradski sajam knjiga.

Skorenovac će biti u gurmanskom centru pažnje 1. i 2. oktobra zbog "Dana mađarske kuhinje": Od 6. do 10. oktobra posetite Temerin jer će tu biti organizovan "Južnobački festival ludaje", a na jednoj od napoznatijih vojvođanskih manifestacija opet ludaja - u Kikindi se 8. i 9. oktobra održava takmičenje proizvođača za najtežu i najdužu tikvu, uz bogat kulturno-zabavni program. Ne propustite Pekarske dane u Aleksincu od 20. do 22. oktobra, i nezaobilaznu Pasuljijadu u Pirotu, 25. oktobra.
Svi koji imaju bilo kakve veze sa medom biće na Tašmajdanu od 6. do 9. oktobra na 37. izložbi meda i pčelarske opreme.
Oplenačka berba grožđa je u Topoli od 7. do 9. oktobra, Rakijada u Beloj Crkvi 8. i 9. oktobra, Susreti kulinara, ugostitelja i vinara (Gastwine 11) u Beogradu - 12. oktobra, a Vinski lavirint u Novom Sadu - 22. oktobra.
U Novom Sadu 9. oktobra biće održan maraton, a još trčanja biće 12. oktobra kad je na programu Beogradska trka kroz istoriju i 13. oktobra - u Ćupriji će biti održana Ulična trka.
Dečji kulturni centar Beograda, Sava centar i cela prestonica biće na raspolaganju najmlađim turistima, učesnicima Radosti Evrope, manifestaciji koja se održava od 1. do 5. oktobra.

Sajam automobila "Auto Show" biće organizovan u Novom Sadu od 12. do 16. oktobra. Još dva velika oktobarska sajma biće održana u prestonici: 15. i 16. oktobra, "Dodir Pariza" - Međunarodni sajam kozmetike, solarijuma, opreme, wellness, SPA i nege kose i od 24. oktobra do kraja meseca - najveći Beogradski sajam knjiga!

Vaši komentari:

Ime*

Of the panoply of wbietse I've pored over this has the most veracity.


Datum: 06.11.2011 03:19:11