• Blog
  • Podeli |

Dani mladog vina

Primiče se treći četvrtak novembra meseca, dana kada vinska Evropa slavi novo vino. Dođi na Palić u subotu, 19. novembra na Evropski dan mladog vina. Učešće na toj manifestaciji je najavilo više od 30 proizvođača vina i rakije iz severno-bačkog regiona. U okviru manifestacije će biti organizovana izložba dizajna i promo materijala proizvođača vina i rakije Srbije kao i izložba promotivnih materijala u turizmu Srbije te će se dodeliti priznanja za najbolje u navedenim oblastima.
Pored degustacije vina i rakije, posetioci na objektu Velika terasa će moći da uživaju i u različitim gurmanskim specijalitetima.
Evropski dan mladog vina otvoriće vitezovi vinskog reda "Arena Zabatkiensis" pozdravnom rečju i ceremonijalom, nakon čega će posetioci moći da uživaju uz muziku tamburaša i mlado vino sa severa Bačke.
U okviru manifestacije će biti organizovana izložba dizajna i promo materijala proizvođača vina i rakije Srbije, kao i izložba promotivnih materijala u turizmu Srbije i dodeliće se priznanja za najbolje u tim oblastima.
Predviđen je i prateći stručni program za izlagače, kao i prezentacija nove turističke mape vina i destilerija Vojvodine.

Za proizvođače će biti održana stručna predavanja "Vinski turizam u funkciji tržišta", "Značaj propagande u oblasti proizvodnje pića" i "Značaj i mogućnost učešća proizvođača vina i rakija na domaćim i inostranim sajmovima i manifestacijama po povlašćenim uslovima".
Oni će, takođe, moći da se upoznaju sa načinima konkurisanja za dobijanje bespovratnih sredstava od pokrajinske i republičke vlade i međunarodnih fondova i kriterijumima za formiranje turističkih "puteva do podruma".
Na kraju manifestacije biće proglašeni najbolji promotivni materijali, dizajn ambalaže i etiketa vinarija i i destilerija Srbije u okviru dela Festivala tržišnih komunikacija "Promofest - Travel".
PROGRAM:
10:30 – 19:00 Degustacija, promocija, prodaja vina i rakije
11:00 Otvaranje izložbi: Promotivnih materijala proizvođača vina i rakijea Srbije i Promotivnih materijala gradova nosioca razvoja proizvodnje vina i rakija u Srbiji
11:00 - 17:00 Prezentacije: Izrade dizajna etiketa za vina i rakije i Štampa etiketa i etiketiranje američko – nemačke firme “Primera technology”
12:00 – 13:00 Pozdravna reč i ceremonijal vinskog reda “Arena Zabatkiensis”
12:00 - 15:00 Ugostiteljska ponuda Restorana “Mala Gostiona” na Velikoj terasi: Porodični ručak - Palićka mućkalica i Kotlić, kuvano vino i kuvana rakija
13:00 - 14:30 Nastup tamburaskog ansambla “Nesanica”
14:30 - 15:30 Stručni program – “Vinski turizam u funkciji tržišta”; Značaj propagande u oblasti proizvodnje pića; Značaj i mogućnost učešća proizvođača vina i rakija na domaćim i inostranim sajmovima i manifestacijama po povlašćenim uslovima; Načini konkurisanja za dobijanje bespovratnih sredstava od pokrajinske i republičke Vlade te međunarodnih fondova; Kriterijumi za formiranje turističkih “puteva do podruma”
18:00 Proglašenje najboljih promotivnih materijala, dizajna ambalaže i etiketa vinarija i destilerija Srbije u okviru dela Festivala tržišnih komunikacija “Promofest – Travel”

Vaši komentari:

Trenutno nema komentara!